İsmail Akgül’den Abant’taki HGS tuzağına tepki
SİYASET, 24 Aralık 2024 04:07Bağımsız Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Abant Tabiat Parkındaki HGS uygulamasının, etraftaki köyler ile Mudurnu’ya günü birlik geçiş için Abant içerisinden transit geçen vatandaşları farkına varmadan borçlandırdığını söyledi.

Bağımsız Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Abant Tabiat Parkındaki HGS uygulamasının, etraftaki köyler ile Mudurnu’ya günü birlik geçiş için Abant içerisinden transit geçen vatandaşları farkına varmadan borçlandırdığını söyledi.
“Vatandaşlar farkında olmadıkları HGS borçları ile karşılaşıyor”
Abant Tabiat Parkındaki HGS uygulamasından kaynaklı şikayetler üzerine bir basın açıklaması yapan Bağımsız Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)nin, Abant’ı ziyarete gelen vatandaşların ve turist kafilelerinin girişlerinde kolaylık sağladığını belirterek; “Ancak Abant Tabiat Parkı çevresinde yer alan köylerimize ve Mudurnu ilçemize Abant içerisinden günü birlik transit geçiş yapan hemşerilerimiz farkında olmadıkları HGS borçları ile karşılaşmaktadır.” dedi.
“105 TL’lik geçiş ücretlerinden habersiz olan vatandaşlarımız, gecikme nedeniyle katlanan cezalarla büyük mağduriyet yaşamaktadır.” diyen Bolu Milletvekili İsmail Akgül, “Konuyla ilgili mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın talepleri üzerine kendilerinden dilekçe veya mail yolu ile itiraz etmeleri istenmiş olsa da, vatandaşlarımızın bir çoğunun yeterli bilgiye sahip olmaması ve köylerimizde yaşayan yaşlı vatandaşlarımızın dilekçe veya mail ile itiraz etme şanslarının bulunmaması nedeni ile aynı mağduriyet devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.
“Başvuru ve itiraz beklenmeden düzeltilmelidir”
Mağduriyetin giderilmesi için yetkililere seslenen Akgül sözlerini, “Yetkililerimizin bu mağduriyeti ortadan kaldırmak adına daha somut bir çalışma yürütmesi, Abant içinden yapılan transit geçişlerde ücretlendirmelerin, vatandaşlarımızın başvuru veya itirazı beklenmeden düzeltilmesi daha doğru olacaktır. Konuyla ilgili yetkililerimizin hassasiyet göstereceğine inanıyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” Şeklinde tamamladı.
SİYASET, 24 Aralık 2024 04:07
Yorumlar (0)

Çocukların kavgasında 1 çocuk öldü

Hilmi Gültekin’den Ferdi Zeyrek için taziye mesajı

Balkonda mangal mahalleyi ayağa kaldırdı

Tanju Özcan hastaneye kaldırıldı

İsmail Akgül; “Helal kazancın yanındayız”

İsmail Akgül, “Bilge Liderimizin emrindeyiz”

10 yaşında hafız oldu Kurs tarihine geçti

İsmail Akgül Bolu Pazarını ziyaret etti

Ankara üçüncüsü Dörtdivan'dan

Akgül’den Yeniçağa’ya ziyaret

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Dörtdivan Belediyesine 10 hükümlü personel

Vali’nin üstün başarı belgeli müdürüne tabutlu protesto

Beşinci kattan atladı hayatını kaybetti

Bolu’nun altyapısı güçleniyor

Suat Güner açıkladı; AK Parti Gerede İlçe Başkanlığına Erdoğan Kiriş atandı

Başkan Özcan; ''Bu bir hukuk garabetidir''

Skandalların adamı Veysel Tiryaki; Fasıl Köyü’ndeki villada Belediye’nin imkanlarını kullandığı iddia ediliyor

Coskunyürek açıkladı; "Bolu'ya 135 milyon liralık kaynak"
