İsmail Akgül’den Abant’taki HGS tuzağına tepki
SİYASET, 24 Aralık 2024 19:38Bağımsız Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Abant Tabiat Parkındaki HGS uygulamasının, etraftaki köyler ile Mudurnu’ya günü birlik geçiş için Abant içerisinden transit geçen vatandaşları farkına varmadan borçlandırdığını söyledi.
Bağımsız Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Abant Tabiat Parkındaki HGS uygulamasının, etraftaki köyler ile Mudurnu’ya günü birlik geçiş için Abant içerisinden transit geçen vatandaşları farkına varmadan borçlandırdığını söyledi.
“Vatandaşlar farkında olmadıkları HGS borçları ile karşılaşıyor”
Abant Tabiat Parkındaki HGS uygulamasından kaynaklı şikayetler üzerine bir basın açıklaması yapan Bağımsız Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)nin, Abant’ı ziyarete gelen vatandaşların ve turist kafilelerinin girişlerinde kolaylık sağladığını belirterek; “Ancak Abant Tabiat Parkı çevresinde yer alan köylerimize ve Mudurnu ilçemize Abant içerisinden günü birlik transit geçiş yapan hemşerilerimiz farkında olmadıkları HGS borçları ile karşılaşmaktadır.” dedi.
“105 TL’lik geçiş ücretlerinden habersiz olan vatandaşlarımız, gecikme nedeniyle katlanan cezalarla büyük mağduriyet yaşamaktadır.” diyen Bolu Milletvekili İsmail Akgül, “Konuyla ilgili mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın talepleri üzerine kendilerinden dilekçe veya mail yolu ile itiraz etmeleri istenmiş olsa da, vatandaşlarımızın bir çoğunun yeterli bilgiye sahip olmaması ve köylerimizde yaşayan yaşlı vatandaşlarımızın dilekçe veya mail ile itiraz etme şanslarının bulunmaması nedeni ile aynı mağduriyet devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.
“Başvuru ve itiraz beklenmeden düzeltilmelidir”
Mağduriyetin giderilmesi için yetkililere seslenen Akgül sözlerini, “Yetkililerimizin bu mağduriyeti ortadan kaldırmak adına daha somut bir çalışma yürütmesi, Abant içinden yapılan transit geçişlerde ücretlendirmelerin, vatandaşlarımızın başvuru veya itirazı beklenmeden düzeltilmesi daha doğru olacaktır. Konuyla ilgili yetkililerimizin hassasiyet göstereceğine inanıyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” Şeklinde tamamladı.
SİYASET, 24 Aralık 2024 19:38
Yorumlar (0)
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Kaymakam Kaya Milli Sporcuları Ağırladı
Hayalet Ağlar Belgesel Ekibi Esenler’de İzleyiciyle Buluştu
Milletvekili İsmail Akgül’den Yeni Hastane İnşaatına Ziyaret: "Sağlık Altyapımız Güçleniyor"
İsmail Akgül’den Meclis’te Sert Tepki: "O El Kopartılır!"
Dörtdivan’da Yılların Sorunu Çözülüyor: Gerede Yolu Projesi 2026 Yatırım Programında!
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP Heyeti Beraat Etti
Dörtdivanspor Rövanşı Aldı: Sebenspor’u 3-1 Mağlup Etti
Dörtdivanlı Ömer Akmanşen, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Oldu
İsmail Akgül Sağlık Bakanına sordu: "Bolu Sağlıkta Kaosa mı Sürükleniyor?"
Bolu’da Sağlık Hizmetlerinde Yeni Dönem: Bazı Hastane Birimleri Birleştiriliyor
Milletvekili Akgül’den Esnafın "Telif Çilesi" İçin Meclis Hamlesi: "Sistem Yeniden Düzenlenmeli"
Bolu'da asil misafirlere Belediye eli: Yılkı atlarına yaşam desteği
Tuğgeneral Öztürk’ten Vali Aydın’a Ziyaret
Gerede’de Olimpiyat Gururu: Abdullah Yılmaz ve İrem Dursun Coşkuyla Karşılandı
Milletvekili Akgül’den Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
Bolu’da Vahşet: Hem Ezildi Hem de Vücudundan Yüzlerce Saçma Çıktı!
Tarımda ezberler bozuluyor: Japon devı Solis-Yanmar Doğanay Otomotiv ile Bolu'da
Başkan Özcan’dan Gazetecilere Kutlama Mesajı: “Basın, Halkımızın Gözü Kulağıdır”
İsmail Akgül’den TBMM’de Emekli Maaşı Çıkışı: "En Düşük Maaş Yeniden Ele Alınmalı"
