CHP, Tanju Özcan için yargıya başvurdu
SİYASET, 05 Ekim 2023 03:47CHP Genel Merkez avukatları, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yanı sıra eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Gazeteci Mahmut Övür hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Merkez avukatları, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yanı sıra eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Gazeteci Mahmut Övür hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Suçlamaların odağında ne var?
CHP'nin açıklamasına göre, üç ismin CHP Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'la ilgili olan "bir asansör firması üzerinden CHP’li belediyelerde kişisel rant" iddiasını mahkemeye taşıdığı belirtildi.
Yapılan suçlamaların detayları
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan başvurularda, üç kişinin CHP'yi kötü bir ışık altında göstermeye çalıştığı, halkı yanıltıcı bilgilerle yönlendirdiği ve kamu görevlisine hakaret ettiği vurgulandı. CHP, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılması ve dava açılması için talepte bulundu.
9 Ekim: kritik karar günü
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP'den ihracının iptali talebiyle açtığı dava 9 Ekim Pazartesi gününe denk geliyor. Bu davanın arifesinde, CHP Genel Merkezi'nin yaptığı suç duyurusu, Özcan'ın partideki geleceği için belirleyici olabilir. Parti yönetimi, bu adımla Özcan'ın partiye geri dönme çabalarını engellemeyi hedefliyor.
CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başta olmak üzere üç isme yönelik suçlamalarla hukuki süreci başlatıyor. 9 Ekim'deki karar, hem Özcan'ın siyasi kariyeri hem de parti içi dinamikler açısından belirleyici olacak.
SİYASET, 05 Ekim 2023 03:47
Yorumlar (0)

Çocukların kavgasında 1 çocuk öldü

Hilmi Gültekin’den Ferdi Zeyrek için taziye mesajı

Balkonda mangal mahalleyi ayağa kaldırdı

Tanju Özcan hastaneye kaldırıldı

İsmail Akgül; “Helal kazancın yanındayız”

İsmail Akgül, “Bilge Liderimizin emrindeyiz”

10 yaşında hafız oldu Kurs tarihine geçti

İsmail Akgül Bolu Pazarını ziyaret etti

Ankara üçüncüsü Dörtdivan'dan

Akgül’den Yeniçağa’ya ziyaret

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Dörtdivan Belediyesine 10 hükümlü personel

Vali’nin üstün başarı belgeli müdürüne tabutlu protesto

Beşinci kattan atladı hayatını kaybetti

Bolu’nun altyapısı güçleniyor

Suat Güner açıkladı; AK Parti Gerede İlçe Başkanlığına Erdoğan Kiriş atandı

Başkan Özcan; ''Bu bir hukuk garabetidir''

Skandalların adamı Veysel Tiryaki; Fasıl Köyü’ndeki villada Belediye’nin imkanlarını kullandığı iddia ediliyor

Coskunyürek açıkladı; "Bolu'ya 135 milyon liralık kaynak"
