B sınıfı ehliyetle 125 cc'ye kadar motosiklet dönemi başlıyor!
GÜNCEL, 28 Eylul 2023 04:15Türkiye, trafik ve sürücü belgesi konusunda köklü bir değişikliğe hazırlanıyor. B sınıfı ehliyetle otomobil kullanan milyonlarca sürücü, yakın zamanda 125 cc'ye kadar olan motosikletleri de kullanabilecek.

Türkiye, trafik ve sürücü belgesi konusunda köklü bir değişikliğe hazırlanıyor. B sınıfı ehliyetle otomobil kullanan milyonlarca sürücü, yakın zamanda 125 cc'ye kadar olan motosikletleri de kullanabilecek.
Karayolları Trafik Kanunu'nda Büyük Düzenleme!
Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışmayla, B sınıfı ehliyet sahiplerine yeni haklar tanınması planlanıyor. Bu büyük değişiklik, karayollarında motosiklet kullanımını daha yaygın hâle getirebilir.
2023 Yılında Neler Olacak?
Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk'ün Cumhuriyet gazetesine verdiği demece göre, bu yönetmelik en geç 2023 yılı sonuna kadar yürürlüğe girecek.
Sürücü Belgesi Değişikliği Gerekli mi?
Öztürk, yeni düzenleme hakkında önemli bir detayı da paylaştı: B sınıfı ehliyet sahiplerinin ekstra bir sürücü belgesine ihtiyaç duymayacağını, sadece "uygulama direksiyon eğitimi" alması gerektiğini belirtti. Bu eğitimin ardından sürücülerin belgesi otomatik olarak akredite olacak ve yeni bir belge alma zorunluluğu olmayacak.
Yaş Sınırlaması Olacak mı?
Bu yönetmelikte herhangi bir yaş sınırı olmadığını belirten MOTED Başkanı Öztürk, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bu konuyu ayrıca değerlendirdiğini ifade etti.
E-Ticaret Sürücülerine Önemli Uyarı!
E-Ticaret platformlarına kayıtlı olan sürücülerin bu avantajdan yararlanamayacağı bilgisini paylaşan Öztürk, yönetmelik çalışmalarının hızla devam ettiğini ve 2023 yılı içerisinde yürürlüğe girmesini beklediklerini vurguladı.
GÜNCEL, 28 Eylul 2023 04:15
Yorumlar (0)

Çocukların kavgasında 1 çocuk öldü

Hilmi Gültekin’den Ferdi Zeyrek için taziye mesajı

Balkonda mangal mahalleyi ayağa kaldırdı

Tanju Özcan hastaneye kaldırıldı

İsmail Akgül; “Helal kazancın yanındayız”

İsmail Akgül, “Bilge Liderimizin emrindeyiz”

10 yaşında hafız oldu Kurs tarihine geçti

İsmail Akgül Bolu Pazarını ziyaret etti

Ankara üçüncüsü Dörtdivan'dan

Akgül’den Yeniçağa’ya ziyaret

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Dörtdivan Belediyesine 10 hükümlü personel

Vali’nin üstün başarı belgeli müdürüne tabutlu protesto

Beşinci kattan atladı hayatını kaybetti

Bolu’nun altyapısı güçleniyor

Suat Güner açıkladı; AK Parti Gerede İlçe Başkanlığına Erdoğan Kiriş atandı

Başkan Özcan; ''Bu bir hukuk garabetidir''

Skandalların adamı Veysel Tiryaki; Fasıl Köyü’ndeki villada Belediye’nin imkanlarını kullandığı iddia ediliyor

Coskunyürek açıkladı; "Bolu'ya 135 milyon liralık kaynak"
