Valilik nihayet uyandı: İlk cezalar kesildi
GÜNCEL, 11 Ocak 2023 02:05Gerede'de bulunan ve çevre kirliliği ile anılmaya başlanan Ulusu Deresi için Valilik nihayet harekete geçti. Dereyi kirleten üç farklı firmaya ilk cezalar yazıldı.
 
                            
                 
        
Gerede'de bulunan ve çevre kirliliği ile anılmaya başlanan Ulusu Deresi için Valilik nihayet harekete geçti. Dereyi kirleten üç farklı firmaya ilk cezalar yazıldı.
Yıllardır kirlilik haberleri ile anılmaya başlanan Ulusu Deresi için umut ışığı belirdi. Gerede’de Ulusu Deresi’nin kirlenmesine sebep olduğu belirlenen 3 tesise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 790 bin lira idari para cezası uygulandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bolu İl Müdürlüğüne gelen kirlilik ihbarı üzerine çevre denetim ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgede su kirliliğine neden olabilecek tesislerde kapsamlı çevre denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerde Ulusu Deresi'ne deşarj edilen atık suların çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde kirliliğe neden olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla arıtma tesislerinin çıkışlarından alınan atık su numunelerinin analizleri yapıldı.
Bakanlık tarafından yetkilendirilen çevre laboratuvarlarında yapılan analiz sonuçlarına göre çevre mevzuatında belirtilen usul ve esaslara, sınırlama ve yasaklamalara aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 3 tesise 790 bin lira idari para cezası uygulandı.
Ayrıca çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen işletmeler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında adli işlemlerin başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
GÜNCEL, 11 Ocak 2023 02:05
Yorumlar (0)
 
                        Restorasyonlu Minare Fırtınaya Dayanamadı: Dörtdivan Merkez Camii'nde Yıkım ve Akıllardaki Soru İşaretleri
 
                        Lider Dörtdivanspor Dur Durak Bilmiyor: Taner Keskin Şov Yaptı!
 
                        Sözünün Er'i Emir Olacakoğlu Yeniçağaspor'u Zirveye Taşıyor: 2-1
 
                        Dörtdivan'ın Odun Krizi: Mağduriyetin Anatomisi ve Siyasetin Sessizliği Üzerine Bir Analiz
 
                        MHP Dörtdivan İlçe Başkanı Gültekin'den odun krizine tepki
 
                        Dörtdivan Köylüsünden Orman İşletme Müdürlüğüne Sert Tepki: "Orman Temizliği Değil, Kışlık Odun İstiyoruz!"
 
                        İsmail Akgül, "emekli maaşları insanca yaşama seviyesine taşınmalı"
 
                        Yeniçağaspor Teknik Direktörü Güngör: "İç Sahada 3 Puanı Vermek İstemiyoruz"
 
                        Yeniçağaspor Başkanı Biçer'den İddialı Açıklama: "İnşallah Bu Seyirci 3. Ligi de Görecektir"
 
                        Yeniçağaspor Sezona Galibiyetle Başladı: Sinopspor'u Tek Golle Geçtiler!
 
                        Tekkedere Köyü'nde Baraj Mağduriyeti: Milletvekili Akgül'den Bakanlara Çağrı
 
                        AK Parti'li Yanılmaz, Dörtdivan'ı ziyaret etti
 
                        Bolu Milletvekili İsmail Akgül'den Yeni Sanayi Sitesi Gecikmesine Sert Tepki: "Esnaf Nefes Almalı!"
 
                        Sanatçı Çetin Altay'dan Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe'ye Ziyaret
 
                        CHP Lideri Özgür Özel, Bolu Belediyesi’nin Proje Tanıtım ve Toplu Açılış Töreni’ne katıldı
 
                        Korkunç Kaza: D-100'de Kamyonun Çarptığı Otomobil Sürücüsü Yaşamını Yitirdi
 
                        Bolu 1. Amatör Küme'de Yeni Sezon Heyecanı Başlıyor: Kuralar Çekildi
 
                        Dörtdivanspor'a Güçlü Destek: İsim Sponsoru YEA Yapı Laboratuvarı Ltd. Şti. Oldu
 
                        Bolu'da Korkunç Kaza: Park Halindeki Tır Sürücüsü Can Verdi
 
                        