Güreşte bir yıldız doğuyor
SPOR, 09 Nisan 2022 02:03Bursa'da düzenlenen Yıldızlar Okullararası Güreş müsabakalarında Bolu Sağlık Gençlikspor Kulübü güreşçisi Emre Çetinkaya 3. oldu.

Bursa'da düzenlenen Yıldızlar Okullararası Güreş müsabakalarında Bolu Şehit Ozan Özen Ortaokulu öğrencisi Emre Çetinkaya 62 kg'da 3. oldu.
Geçtiğimiz günlerde Bursa'da düzenlenen Yıldızlar Okullararası Güreş müsabakalarında Bolu Şehit Ozan Özen Ortaokulu adına yarışan Emre Çetinkaya 62 kg.'da 3. olurken, aynı okuldan 57 kg.'da Berkay Taha Kaygısız 3. ve 68. kg.'da Abbas Alizade 2. oldu. Emre Çetinkaya, Berkay Taha Kaygusuz ve Abbas Elizade 27-30 Nisan tarihleri arasında Kırşehir'de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.
Bolu Sağlık Gençlikspor Kulübünde spor yaşamını sürdüren güreşçilerden Emre Çetinkaya ile turnuva ve güreşteki geleceğine dair konuştuk.
2008 doğumlu Emre Çetinkaya güreşe 11 yaşında 5. sınıfta başladı. Güreşe başladığı andan bugüne kadar 4 il birinciliği ve Bursa'da düzenlenen Yıldızlar Turnuvasında 3.'lük derecelerini elde etti.
Güreşe ilgi duyan bir aileden geliyor
Amcaları ve akrabalarının güreşle uğraştığını, kendisinin de güreşe onlardan dolayı ilgi duyduğunu belirten Emre Çetinkaya, 5. sınıftayken yapılan seçmelerde kendisinin de seçildiğini ve Bolu Sağlık Gençlikspor'da güreşe başladığını söyledi.
''Yaşar Doğu'yu örnek alıyorum''
Youtube'dan fırsat buldukça güreş müsabakalarını izlediğini söyleyen Emre Çetinkaya, ''Güreş tarihini araştırdım, özellikle 1948 Londra Olimpiyat Oyunlarında Türk Milli Takımının ve güreşçilerimizin aldığı başarılardan çok etkilendim ve gururlandım. Ben de onlar gibi olmak, bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dinletmek istiyorum. Kendime Londra Olimpiyat Oyunlarında çıktığı maçlardan final karşılaşması haricindekileri tuşla kazanarak altın madalya kazanan Yaşar Doğu'yu örnek alıyorum.'' dedi.
''Güreş okula engel değil''
Okul ile güreş sporunu aynı anda yürütmenin kendisine engel teşkil etmediğini belirten Emre Çetinkaya ''Atatürk'ün dediği gibi ''Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.', güreş okulun bütün yorgunluğunu ve derslerin stresini üzerimden atmamı sağlıyor. Diğer arkadaşlarıma da okurken ilgi duydukları bir spor dalıyla uğraşmalarını tavsiye ederim.'' ifadelerini kulandı.
''Gelecek için daha ümitliyim''
Bursa'da elde ettiği 3.'lük derecesinin il dışındaki ilk derecesi olduğunu söyleyen Emre Çetinkaya son olarak, ''Bursa'daki 3.'lük derecem beni daha da cesaretlendirdi ve gelecekte başarılı olabileceğim yönünde ümitlendirdi. Daha fazla çalışarak Kırşehir'deki Türkiye Şampiyonasından da madalya ile dönmek, hem ailemi hem de kulübümü gururlandırmak istiyorum.'' diye konuştu.
SPOR, 09 Nisan 2022 02:03
Yorumlar (0)

Toprak Mahsulleri Ofisi, Dörtdivan'da Hububat Alımına Başlıyor!

Bolu Milletvekili İsmail Akgül'den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Mustafa Akıncı: "Türkiye Beğenilmeyen Düşünce Sahiplerini İçeri Almıyor, Kıbrıslıları Sokmuyor"

MHP Bolu İl Başkanı Ayhan Çelikkol'dan Tanju Özcan'a Sert Tepki: "Türk Asrı El Öpenlerin Değil, El Verenlerin Omuzlarında Yükselecek"

Dörtdivan’da Traktör Kazası: Karı Koca Hayatını Kaybetti

Hilmi Gültekin’den Tanju Özcan'a sert yanıt: "Adam ol, adam gibi siyaset yap!"

Bolu Valisi Abdulaziz Aydın Dörtdivan’ı ziyaret etti

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner'den "Milli Birlik" Vurgusu

MHP Dörtdivan İlçe Başkanı Gültekin'den Bahçeli'ye Destek: "Liderimize Güveniyoruz, Daima Yanındayız!"

Sanık avukatları salonu terk ettı

Bolu Milletvekili Akgül, Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'na Bolu'nun Ulaşım ve Altyapı Sorunlarını İletti

Kartalkaya Davasında Elif Aras'ın Savunması: "Tüm Kararlar Babam Halit Ergül'e Aitti"

Dörtdivan'da Orman Yangınına Müdahale Eden Su Tankeri Kaza Yaptı: 3 Yaralı

Kimse sorumluluğu kabul etmiyor

Sırrı Köstereli, Grand Kartal Otel Yangını Davasında Savunmasını Yaptı: "Hiçbir Kastım ve İhmalkarlığım Yok"

Kartalkaya Yangın Davası Siyasetçilerin Yakın Takibinde: Adalet Arayışına Destek

Avukat Yüksel Gültekin'den Kartalkaya Davası Açıklaması: "8 Canım Benim! İki Elim Yakanızda!"

Kartalkaya Davası'nda İlk Duruşma Görüldü: Gözyaşları ve İsyan Hakimdi!

Dörtdivan'da şu aboneliği için ikamet şartı geirildi
