Bolu’nun yeni kardeş şehri Ternopil
SİYASET, 03 Kasım 2021 04:22Bolu Belediyesi ile Ukrayna’nın Ternopil kenti “kardeş şehir” oluyor. Bolu Belediye Meclisi’nde, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a Ternopil kenti ile kardeş şehir protokolü imzalama yetkisi verildi.

BOLU - Bolu Belediyesi ile Ukrayna’nın Ternopil kenti “kardeş şehir” oluyor. Bolu Belediye Meclisi’nde, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a Ternopil kenti ile kardeş şehir protokolü imzalama yetkisi verildi.
Bolu Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 1. Oturumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yazı doğrultusunda, Ukrayna’nın Ternopil şehri ile kardeş şehir protokolü imzalanması konusu görüşüldü.
“Kardeş şehir olma isteği Bakanlığın talimatı”
Konuya ilişkin Meclisi bilgilendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, teklifin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldiğini söyleyerek, “Dış İşleri Bakanlığımız Ukrayna ile görüşmüş sonra da Çevre Şehircilik Bakanlığına yazı göndermiş. Onlar da bu şehirleri herhâlde nüfus ölçeğine göre sıralayarak belirlemiş. Cumhur ağabey (Bandakçıoğlu) baktı nasıl bir şehir diye, 217 bin nüfusu varmış. Bize yakın nüfusu olan bir şehirmiş.” diye konuştu. Başkan Özcan daha sonra Belediye Meclisi’nden Bolu Belediyesi ile Ukrayna’nın Ternopil şehri arasında kardeş şehir protokolü imzalanmasına ilişkin yetki istedi. Özcan’ın yetki talebi, iki (2) çekimser oya karşı oy birliği ile Bolu Belediye Meclisi’nden geçti.
SİYASET, 03 Kasım 2021 04:22
Yorumlar (0)

Çocukların kavgasında 1 çocuk öldü

Hilmi Gültekin’den Ferdi Zeyrek için taziye mesajı

Balkonda mangal mahalleyi ayağa kaldırdı

Tanju Özcan hastaneye kaldırıldı

İsmail Akgül; “Helal kazancın yanındayız”

İsmail Akgül, “Bilge Liderimizin emrindeyiz”

10 yaşında hafız oldu Kurs tarihine geçti

İsmail Akgül Bolu Pazarını ziyaret etti

Ankara üçüncüsü Dörtdivan'dan

Akgül’den Yeniçağa’ya ziyaret

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Dörtdivan Belediyesine 10 hükümlü personel

Vali’nin üstün başarı belgeli müdürüne tabutlu protesto

Beşinci kattan atladı hayatını kaybetti

Bolu’nun altyapısı güçleniyor

Suat Güner açıkladı; AK Parti Gerede İlçe Başkanlığına Erdoğan Kiriş atandı

Başkan Özcan; ''Bu bir hukuk garabetidir''

Skandalların adamı Veysel Tiryaki; Fasıl Köyü’ndeki villada Belediye’nin imkanlarını kullandığı iddia ediliyor

Coskunyürek açıkladı; "Bolu'ya 135 milyon liralık kaynak"
