Bolu Milletvekili İsmail Akgül, esnaf ve çiftçilerin uzun süredir büyük bir umutla beklediği Bağ-Kur prim gün sayısı konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu gündemine taşıdı. Genel Kurul’da söz alan Akgül, 9000 prim günü şartının ciddi bir mağduriyet yarattığını belirterek, düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.
Esnaf ve çiftçilerin ülke ekonomisinin en temel taşları olduğunu vurgulayan Bolu Milletvekili İsmail Akgül, sosyal güvenlik sistemindeki mevcut eşitsizliklerin giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bağ-Kur sigortalılarının emeklilik için 9.000 gün prim ödemek zorunda kalmasının adil olmadığını belirten Akgül, meclis kürsüsünden yetkililere seslendi.
“Verilen Sözler Tutulmalı, Mağduriyet Bitmeli”
Daha önce kamuoyuna sözü verilen “Bağ-Kur prim gün sayısının 7.200 güne düşürülmesi” vaadini hatırlatan Akgül, aradan geçen zamana rağmen somut bir adım atılmamasının milyonlarca esnaf ve çiftçiyi beklenti içinde bıraktığını söyledi.
Ekonomik yükün altında ezilen küçük esnafın ve üreticinin durumuna dikkat çeken Akgül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Esnafımız dükkânını açık tutabilmek, çiftçimiz ise üretimi sürdürebilmek için gece gündüz demeden büyük bir mücadele veriyor. Sosyal güvenlik sistemindeki bu prim gün farkı, alın teri döken vatandaşlarımız için ağır bir yük haline gelmiştir. Haklı beklentilerin karşılanması amacıyla, Bağ-Kur prim gün sayısının 7.200 güne düşürülmesine yönelik düzenleme bir an önce meclise gelmeli ve yasalaşmalıdır.”
“Alın Terinin Takipçisi Olacağız”
Milletvekili Akgül, esnafın ve çiftçinin yaşadığı sorunları her platformda dile getirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Üreticimizin, esnafımızın ve her şeyden önemlisi helal lokma için çalışan vatandaşlarımızın alın terinin yanında durmaya; bu haklı taleplerin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını noktaladı.

