Kadir Altundağ, "Hamza Efe usulsüz ruhsatla sanayi alanına villa yapımına göz yumdu"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dörtdivan Belediye Başkan Adayı Kadir Altundağ, Dörtdivan Belediye Başkanı ve AK Parti Dörtdivan Belediye Başkan Adayı Hamza Efe'nin, Orman İşletme Müdürlüğü'nden ihale ile Hamza ve Abdullah Başaran'a fabrika kurmaları için satılan araziye idare binası ruhsatı verdiğini, Başaranlar'ın ise buraya villa yaptıklarını söyledi. 

21 Mart 2024 08:47
Kadir Altundağ, "Hamza Efe usulsüz ruhsatla sanayi alanına villa yapımına göz yumdu"

banner63

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dörtdivan Belediye Başkan Adayı Kadir Altundağ, Dörtdivan Belediye Başkanı ve AK Parti Dörtdivan Belediye Başkan Adayı Hamza Efe'nin, Orman İşletme Müdürlüğü'nden ihale ile Hamza ve Abdullah Başaran'a fabrika kurmaları için satılan araziye idare binası ruhsatı verdiğıni, Başaranlar'ın ise buraya villa yaptıklarını söyledi.

Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe'nin yaptığı usulsüz uygulamalarla tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirdiğini belirten MHP Dörtdivan Belediye Başkan Adayı Kadir Altundağ, "Orman İşletme Müdürlüğü'nden ihale ile Hamza ve Abdullah Başaran kardeşlere fabrika yapmaları için satılan araziye aradan 15 yıl gecmesine rağmen fabrika kurulmadığı gibi, sözde idari bina altında 2 adet villa yapıldı ve Hamza Efe'de bu villalara hülle yapıldığını bile bile ruhsat verdi." dedi.

Sefer Akman'ın Belediye Başkanlığı döneminde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 78 dönümlük fidanlık arazisinin ihaleye çıkarıldığına dikkat çeken Kadir Altundağ, "O dönemde Hamza ve Abdullah Başaran, buraya fabrika kuracaklarını, Ankara'daki fabrikayı buraya taşıyacaklarını söyleyerek bu araziye talip oldular. Fabrika kurulacak diye diğer talipliler ihaleye kendi rızaları ile girmediler ve ihale Başaran kardeşlerde kaldı. Hamza Efe'den önceki dönemde fabrika kurulsun düşüncesiyle Dörtdivan Belediye Meclisi, bu araziyi sanayi alanı vasfına çevirdi. Ancak Başaran kardeşler buraya bir türlü fabrika yapmadıkları gibi, Belediye Meclisine bitmez tükenmez isteklerle geldiler. Hatta kendileri için bir köşeye ev yapmak istediklerini de söylediler. Ancak Belediye Meclisi bu isteklerini reddetti." ifadelerini kullandı.

Başaran Kardeşlerin önceki dönem Belediye Meclisini uygunsuz istekleriyle çok meşgul ettiğine dikkat ceken Altundağ, "TOKİ konusu gündeme gelince bu defa gelip biz buraya camii yapalım dediler. Ancak Belediye Meclisi onlara, TOKİ kendi camisini yapar siz fabrika kurun cevabını verdi." şeklinde konuştu.

Dörtdivan'ın tek sanayi bölgesinin bu arazi olduğunu vurgulayan Kadir Altundağ, Başaran Kardeşlerin buraya fabrika yapmamak için direndiklerine dikkat çekerek, "Hamza Efe'nin Başkanlığı döneminde buraya olmayan fabrikanin idari binasını yapmak için ruhsat başvurusu yaptılar. Hamza Efe buraya ruhsat verdi, bunlar ise iki adet villa yaptılar. Hadi birincisinde idari bina dediler kandırdılar, ikinci binaya bile bile nasıl ruhsat verdin Eyy Hamza Efe? Yani Başaran Kardeşler hülle yaparak buraya idari bina adı altında 2 adet villa yaptılar, Başkan Hamza Efe de göz yumarak ruhsat verdi. Kimse.kimseyi kandıramaz. Merak edenler gitsin baksınlar ruhsatların altında kimin imzası var görsünler." ifadelerine yer verdi.

Kadir Altundağ, sözlerini "Artık yalan ve iftira dönemi bitiyor. Hem villaya idari bina ruhsatı vereceksin hem de haktan hukuktan bahsedeceksin. Çektiğin peşkes daima senin yakanda olacaktır." şeklinde tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1