Çocuk kaçırdı ''Çok pişmanım'' dedi

Bolu Kalıcı Konutlar’da 8 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp sandalyeye bağlayan sanık, davada “Çok pişmanım” dedi 

13 Eylul 2023 09:58
Çocuk kaçırdı ''Çok pişmanım'' dedi

banner63

Bolu Kalıcı Konutlar’da 8 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp sandalyeye bağlayan sanık, davada “Çok pişmanım” dedi.

Bolu’da yaklaşık 8 ay önce Kalıcı Konutlar’da, ailesinin evde olmadığı bir sırada 8 yaşındaki O.B.Ö. isimli küçük çocuğu fidye almak amacıyla kaçıran 22 yaşındaki Onur Özarslan, ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Sanık, mahkemede, aileden özür dileyerek, önce beraatini sonra da tahliyesini istedi.

8 yaşındaki küçük çocuğun ailesinden fidye almak için kaçırma eylemini gerçekleştiren, olay yerinden uzak bir yerin çatı katına çocuğu çıkartarak, bir plastik sandalyeye ellerini ve ayaklarını bağlayan ve olay sonrası vatandaşlar ile bölgede bulunan; 2 sivil polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Onur Özarslan çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Özarslan, yargılandığı 5. Asliye Ceza Mahkemesinde ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Bolu T Tipi Cezaevinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya çıkan ve mahkemede eski savunmalarını tekrarlayan sanık Özarslan; “Aileden çok özür diliyorum. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. 8 aydır tutukluyum. Tutukluluk sürem dolmuştur. Öncelikle beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. Öte yandan kaçırılan 8 yaşındaki çocuğun annesi R.Ö. ise, “Tutukluluk halinin devamını ve cezalandırılması istiyorum” dedi. 

Bu gelişmelerin ardından sanık avukatı, “Müvekkilim, hırsızlık ve konuk dokunulmazlığı suçlarını işlememiştir. Yaralama olayı da yoktur” demesi üzerine mağdur ailenin avukatı Sinan Barut da sinirlenerek; “Bu ailenin oturduğu ev yol geçen hanı mı?” ifadelerini kullandı. Avukat Barut, sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederek; “8 yaşındaki çocuğun kaçırılması Bolu’da infial yaratmıştır. Adli kontrol şartları da yetersiz kalacaktır. Hırsızlık ve konuk dokunulmazlığı suçları da sabittir” dedi. Daha sonra mahkeme savcısı da sanığın cezalandırılması talebinde bulundu.

5. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşmayı karara bağlamak ve mağdur ile sanık avukatlarının son savunmalarını yapmak üzere ek süre vererek duruşmayı 5 Ekim 2023 tarihine erteledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1