Rektör Alişarlı’ya çifte maaş kıyağı

Türkiye Kamu-Sen Şube Başkanı Furkan Özübek, Rektör Prof. Alişarlı'ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. 

07 Ağustos 2023 16:33
Rektör Alişarlı’ya çifte maaş kıyağı

banner63

Türkiye Kamu-Sen Şube Başkanı Furkan Özübek, Rektör Prof. Alişarlı'ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kamu-Sen binasında düzenlediği basın açıklamasında konuşan Özübek, "Zalimin yanına yaptıklarını bırakmayacağız" dedi.

Özübek, Alişarlı ve ekibinin yaptıklarının artık sadece üniversiteye değil, Bolu'ya ve BAİBÜ'nün marka değerine de zarar verdiğini vurguladı. Üniversite içerisinde gerçekleşen bahar şenlikleri ve mezuniyet törenlerinin iptal edilmesinin hem öğrencileri hem de Bolu'daki esnafları olumsuz etkilediğini belirten Özübek, üniversite yönetiminin kendi adamlarını işe almak için yaş sınırlarını esnettiğini öne sürdü.

Alişarlı'nın Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden elini bile sürmeden aylık ortalama 70 bin TL döner sermaye payı aldığı iddia edildi. Rektör yardımcılarının ise komik bir kira bedeli ödeyerek lojmanlarda keyif sürdükleri ifade edildi.

Kamu-Sen Bolu Şube Başkanı Özübek, yetkililere çağrıda bulunarak, BAİBÜ'nün eski marka değerine kavuşturulması ve kendisini mahvetmeye çalışan kişilerin elinden kurtarılması gerektiğini belirtti.

Üniversitede yetkili sendika olan Kamu-Sen İl Başkanlığı ile BAİBÜ rektörlüğü arasında yaşanan gerilim, sert açıklamalara dönüştü. Kamu-Sen, Ankara ve diğer yetkili kurumları konuya ilişkin bilgilendirmeye devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1